Historie

I 1905 slog hotellet for første gang dørene op. Dengang som `Missionshotel Strandly’, hvor daværende ejer Niels Hansen Jensen stod klar til at byde de første gæster velkomne. Inden da havde en af de store Skagen-Kunstnere, Carl Locker med sin hustru Anna, blandt andet også boet i huset.

Efter Niels Hansen Jensens død i 1910 købte Marie Hansen hotellet i 1912, hvor hun efter ganske få år ansøgte om den ene godkendelse efter den anden til udvidelse af hotellet, da hoteldriften gik godt. I 1920 blev hotellet ombygget, hvor kunstneren Carl Hansen malede 10 malerier til den nye spisesal. De særprægede malerier hænger der den dag i dag.

gamle huse

Gennem tiden bibeholdt Marie Hansen den fine gamle stil, og hotellet blev snart et yndet badehotel. Placeringen kunne ikke være bedre, idet hotellet lå på den fine strandpromenade, hvor store fiskeeksportørvillaer lå side om side med Admiralgaarden samt Carl Lockers fornemme villa.

Marie Hansen sled gennem årene for at gøre hotellet bedre, men ved sin død i 1953 trængte hotellet til en kraftig istandsættelse. Ejendomsmægler H. Kjærsgaard Jensen overtog bygningerne og gik i gang med større og mere omfattende renoveringer. Han solgte hotellet til Jens Nielsen, som i 1960erne ændrede hotellets udseende, og 60’ernes kedelige og ucharmerende stil vandt indpas.

Da Grete Jensen og Kjeld Christensen overtog hotellet i 1986, var der på daværende tidspunkt 9 enkeltværelser og 10 dobbeltværelser. De byggede til, og i 1991 havde hotellet 29 værelser. Grethe har ikke lagt skjul på, at hun gerne så, at alle tilbygningerne havde bibeholdt stilen fra 1920’erne, som Marie Hansen havde gjort så meget ud af. Dog blev indretningen bevaret i den gamle stil med Carl Hansens malerier, de gamle døre- og gulvpaneler samt små ruder.

Den 1. januar 2023 blev Thomas Luca Andreasen og Kim Andreasen de nye ejere af det 118 år gamle Hotel Strandly.

gamle huse

Renoveringen af hotellet er allerede i fuld gang, hvor der hen over de næste par år kommer til at ske gevaldige ændringer. Naturligvis med dyb respekt for den gamle indretningsstil kombineret med nutiden.

Historien om Hotel Strandly er lang, men for os er den kun lige begyndt. Vi ser frem til at byde gæster velkomne.

gammelt strandly

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Velkommen til Hotel Strandly.

Ønsker du at høre mere: